Els alumnes de 6è vam participar en un taller sobre oli de la DOP (Denominació d’Origen Protegida) Siurana.

Vam aprendre que de les olives més sanes en surt l’oli d’oliva verge extra, que és el de màxima qualitat, seguit de l’oli d’oliva verge i acabant per l’oli llampant que vam poder comprovar que és el de menys qualitat perquè sembla que sigui aigua. Tot i així, també vam aprendre que no es pot dir si un oli és bo o no només pel seu aspecte perquè el més important és l’olor i el gust.

Ens van posar dos gots amb oli de qualitats diferents i, després d’escalfar-los amb la mà tal com ho fan els catadors, havíem d’olorar-lo, tastar-lo i decidir a quina fruita o verdura de les que teníem a les safates s’assemblava més tant per l’olor com pel gust. Hi havia: un tros de tomàquet, un de carxofa, un de plàtan, un de poma i un potet amb ametlla picada. Al final, tots vam reconèixer quin dels dos olis era el de millor qualitat i ho vam encertar: el segon.

Ara ja podem dir que som uns autèntics experts en oli perquè literalment “hem begut oli” i tenim els sentits de l’olfacte i el gust molt desenvolupats que ens permeten distingir-los bén bé.

En acabar el taller, tots vam tenir una ampolla d’oli d’oliva verge extra de la DOP Siurana amb el segell vermell que el caracteritza i que  demostra que no ens estan enganyant amb la qualitat.

Altres